Nogomet
0

Houllier želi dovesti Owena u Aston Villu

Totalsport
Michael Owen
Michael Owen
Michael Owen ispisao je najljepše stranice svoje karijere igrajući u Liverpoolu pod vodstvom francuskog trenera Gerarda Houlliera, novog menadžera nogometaša Aston Ville.

Bivši napadač engleske nogometne reprezentacije, 30-godišnji Michael Owen, igrao je u Liverpoolu do 2004. godine, kada je uz odštetu od 8 miliona funti prešao u madridski Real. Na Anfieldu ga je vodio Gerard Houllier, a njih dvojica zajedno su 2001. godine osvojili trostruku krunu za Liverpool, Kup UEFA-e (današnja Europa lige), FA Cup i Carling Cup. Owen je te sezone osvojio najprestižniju individualnu nagradu, Zlatnu loptu France Footballa.

No, nakon odlaska iz Liverpoola je Owenova karijera krenula silaznom putanjom. Zbog brojnih povreda izgubio je na svojoj ubojitosti. U Realu je odigrao samo jednu sezonu, potom sljedeće četiri u Newcastleu, kojeg je napustio nakon ispadanja u drugu ligu i skrasio se u Manchester Unitedu.

No, niti na Old Trafordu nije se baš naigrao, a pogotovo ne ove sezone. Nije započeo niti jednu službenu utakmicu.

Gerard Houllier, koji se ovih dana u svojstvu novog menadžera Aston Ville vratio u Premierligu nakon šest godina, napustio je Liverpool 2004. godine, baš kao i Owen, kao glavnu metu sljedećeg prijelaznog roka, onog u siječnju sljedeće godine, cilja - Michaela Owena. Tako barem piše The News of the World.

Podsjećamo, sada već bivši menadžer Aston Ville Martin O'Neill napustio je taj posao samo nekoliko dana prije početka nove sezone, i to zbog nesuglasicama s vodstvom kluba, odnosno s vlasnikom Randyjem Lernerom, koji nije odradio posao u prijelaznom roku po O'Neillovim željama.

No, eventualni dolazak Owena za klub iz Birminghama ne bi bio veliki financijski udarac, budući da bi Owen stigao ili na posudbu, ili uz odštetu koja sigurno ne bi bila atak na budžet Aston Ville…