Nogomet
17

Hotelijeri se začudili zahtjevima reprezentacija: Šta su tražili iz NS BiH

Klix.ba
Hotel Casa Grande u Guaruji u kojem će biti smještena nogometna reprezentacija BiH
Hotel Casa Grande u Guaruji u kojem će biti smještena nogometna reprezentacija BiH
Brazilski hotelijeri iznenađeni su različitim zahtjevima nogometnih saveza i reprezentacija koje učestvuju na ovogodišnjem Svjetskom nogometnom prvenstvu.

Nešto više od mjesec dana ostalo je do početka Mundijala, najvećeg sportskog događaja ove godine. Hotelijeri u 27 brazilskih gradova i devet država užurbano se pripremaju za dolazak 32 reprezentacije svijeta.

Kako pišu brazilski mediji, zahtjevi pojedinih reprezentacija zaista su čudni i iznenađujući. Tako, na primjer, Alžirci u sobama pored kreveta žele Kur'an. Urugvajci su tražili bešumne klimatske uređaje kako bi osigurali mir i tišinu u sobama. Ekvadorci žele svakodnevnu dostavu svježih banana.

Predstavnici Nogometnog saveza BiH su tražili potpuni mir i tišinu za Zmajeve.

"Zahtijevali su da sobe budu zvučno izolirane. Također, žele odvojene stolove za stručni štab i igrače", kaže Lourival Pierim iz hotela Casa Grande u Guaruji u Sao Paulu.

Francuzi će biti smješteni u hotelu JP u Ribeirao Pretu u Sao Paulu. Tražili su da svaka soba bude identična i u istoj boji.

"Tražili su od nas da obezbjedimo dvije vrste tečnog sapuna, za pranje ruku i tuširanje", kaže Luciana Marotta Guimaraes, generalna menadžerica hotela JP.

Nijemci nisu ništa prepustili slučaju i sve su sami sebi organizovali. Napravili su trening kompleks po svojoj želji u selu Santo Andre u Bahiji. Bit će smješteni u 13 kuća koje raspolažu sa 65 soba, nogometnim terenom i sobom za pres konferencije.

Najskromniji su bili Englezi. Oni su tražili da jedan od tri restorana bude pretvoren u sobu za gledanje utakmica i analize. Tražili su da im teretana i bazen budu dostupni nekoliko sati dnevno.

Australci traže brazilsko crveno meso, ribu i piletinu i četiri aparata za kafu.