Nogomet
1

Holandija i Belgija odigrali neriješeno u prijateljskom meču

Piše: Edin Isanović
Holandija i Belgija odmjerili su večeras snage u prijateljskoj utakmici u Amsterdamu. Na kraju je meč okončan rezultatom 1:1. Belgija je u grupi sa našom reprezentacijom u borbi za odlazak na Mundijal koji će se 2018. godine održati u Rusiji.

Obje reprezentacije iskoristile su pauzu kako bi odigrali pripremni meč pred nastavak kvalifikacionog puta.

Domaći su igrali nešto agresivnije u prvom poluvremenu. Inicijativu su uspjeli kapitalizirati u 38. minuti kada je pogodio Klaassen. Minimalnim vodstvom izabranika Dannyja Blinda otišlo se na odmor.

U nastavku gosti pokušavaju doći do poravnanja. Selektor Belgije Roberto Martinez izvršio je tri izmjene. Između ostalih u igru je ubacio Hazarda i Lukakua. Do izjednačenja su stigli u 84. minuti kada je pogodio Carrasco. Na taj način postavio je i konačan rezultat.

Domaći mogu biti zadovoljni rezultatom jer su igrali protiv kvalitetne reprezentacije. U nedjelju će Holandija odmjeriti snage sa Luksemburgom u kvalifikacionoj utakmici.

Sa druge strane, Belgija je u posljednje tri utakmice (prije okršaja sa Holandijom) postigla 13 pogodaka, a nije primila niti jedan. Upisali su tri ubjedljive pobjede. Kipar su savladali 3:0, BiH 4:0, dok su Gibraltaru postigli šest golova. Belgija u nedjelju kod kuće igra protiv Estonije u okviru kvalifikacija za SP.