Nogomet
0

Hoffenheimu dva gola prednosti u razigravanju za ostanak

Totalsport
Sejad Salihović
Sejad Salihović
Nogometaši Hoffenheima napravili su još jedan veliki korak ka ostanku u najvišem razredu njemačkog nogometa, kada su u prvoj utakmici razigravanja savladali Kaiserslautern s 3-1.

Pet dana nakon čuda koje se dogodilo u Dortmundu, kada je Hoffenheim s 2-1 slavio protiv finaliste Lige prvaka Borussije i osigurao ovo razigravanje, igrači Markusa Gisdola došli su na mali korak od ostanka u Bundesligi. Brazilac Roberto Firmino postigao je dva pogotka u prvom dijelu utakmice, a bh. reprezentativac Sejad Salihović mu je asistirao kod prvog.

Konačnih 3-1 postavio je Hoffenheimov džoker s klupe, Sven Schipplock, koji je zabio samo dvije minute nakon ulaska u igru. Pogodak nade za goste je postigao Mohamadou Idrissou u 58. minuti susreta, koji je svih 90 minuta pratila jaka kiša.

Uzvratna utakmica dvije ekipe na rasporedu je već narednog ponedjeljka, nakon kojeg ćemo dobiti novog Bundesligaša ili će Hoffenheim čudesno ostati u prvom razredu njemačkog nogometa, nakon što je uoči posljednjeg 34. kola Bundeslige bio gotovo otpisan.

Bundesliga, razigravanje za ostanak/promociju, 1. utakmica:

Hoffenheim (1) - Kaiserslautern (2) 3-1 (Firmino 11, 29, Schipplock 67 / Idrissou 58)