Bundesliga
0

Hoffenheim remizirao s Bayernom 1:1

Totalsport / Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
U posljednjoj subotnjoj utakmici 1. kola Bundeslige nogometaši Hoffenheima i Bayerna su remizirali 1-1 uz odličnu igru Sejada Salihovića i Vedada Ibiševića.

U 25. minuti je akciju Bayerna započeo Van Bommel. Loptu je proslijedio na lijevu stranu prema Danijelu Pranjiću. Ovaj je lijepo zavrnuo niski centaršut u šesnaesterac, a tamo je loptu dočekao hrvatski reprezentativac Ivica Olić i sa pet-šest metara proslijedio je u mrežu.

Inače, pogotku je prethodila bolja igra Hoffenheima, posebno bh. reprezentativca Sejada Salihovića. Isto tako, domaćin je bio zakinut za regularan pogodak Josipa Šimunića u 7. minuti.

Skraćeni korner je izveo Salihović, Šimunić je skočio i trznuo glavom. Lopta je pogodila stativu i odbila se prema mreži kada ju je golman Rensing izbacio, makar je cijelim obimom itekako prošla gol liniju. No, sudac, kao i pomoćnik, su ostali nijemi.

Zasluženo je Hoffenheim izjednačio u 41. minuti kada je Vedad Ibišević asistirao, a Chinedu Obasi sjajno završio akciju udarcem sa desetak metara, iz prve.

U nastavku je utakmica imala daleko lakši ritam bez pravih opasnosti na obje strane.

Bundesliga, 1. kolo:

Hoffenheim - Bayern 1-1 (Edu 41 / Olić 25)

Borussia Dortmund - Köln 1-0 (Matip 75-ag)

Nürnberg - Schalke 1-2 (Mintal 87 / Kuranyi 35, 50)

Werder - Eintracht 2-3 (Özil 13, Sanogo 44 / Amanatidis 7, 42, Fenin 71

Mainz - Bayer Leverkusen 2-2 (Hoogland 6, Gunkel 82 / Derdiyok 42, Kiessling 44)

Hertha - Hannover 1-0 (Kačar 82)