Ralf Rangnick
0

'Hoffenheim nije tako jak kao što svi misle'

Sarajevo-x.com
Fudbalski klub Hoffenheim bio je pravo otkriće u Bundesligi u protekloj godini, a igrač Hoffenheima i naš reprezentativac Vedad Ibišević proglašen je najboljim strijelcem njemačke lige, što je u sportskim krugovima uzburkalo glasine da bi ovaj klub mogao postati prvak Njemačke.

Sportski stručnjaci predviđaju sjajan nastavak igre Hoffenheima i u narednoj sezoni, no uprava kruga smatra da malo više realnosti, a manje zanosa ne bi škodilo ni klubu ni Bundesligi.

'Mi nismo na istom nivou s Bayernom niti smo najbolji tim Bundeslige. Mislim da nas drugi vide mnogo jačima nego što mi ustvari jesmo', izjavio je Ralf Rangnick, trener Hoffenheima.

'Želimo nastaviti s igrom i učiti nove stvari. Nije bitno samo postizati golove, nego i primati što manje istih', dodao je Rangnick.

Naš reprezentativac Vedad Ibišević ove sezone je za Hoffenheim postigao 18 golova u 17 utakmica i tako postao nosilac laskave titule najboljeg strijelca Bundeslige.

Nakon sumiranja rezultata, klub se u januaru seli na novi stadion 'Dietmar Hopp' nazvan imenom vlasnika Hoffenheima, tajkuna i jednog od najbogatijih ljudi u Evropi, prenosi sportski portal Goal.com.