Nastavljaju pobjednički niz
10

Hoeness: Potvrdili smo nadmoć, savršeno igramo

Totalsport
Uli Hoeness (Foto: Arhiv/AFP)
Uli Hoeness (Foto: Arhiv/AFP)
Nogometaši Bayerna potvrdili su ovosezonsku dominaciju u Njemačkoj, pobijedivši u četvrtfinalu DFB-Pokala prošlogodišnjeg osvajača dvostruke krune Borussiju Dortmund s 1-0.

Bavarci tako i dalje u ovoj kalendarskoj godini znaju isključivo pobjede, neovisno o kojem se takmičenju radi. Ne čudi stoga ponos koji je nakon utakmice iskazao predsjednik kluba Uli Hoeness.

"Naša nadmoć u Njemačkoj je dobila potvrdu. Puno smo radili za to, ali sada smo ponovo na njemačkom vrhu. Ekipa je opet igrala sjajno. S Borussijom Dortmund nemam nikakvih problema, odradila je odličan posao posljednjih godina i time podigla i nas na viši nivo. Rezultat toga je da danas igramo savršeni nogomet", ushićeno je poručio Hoeness, dok je trener Jupp Heynckes ipak bio umjereniji.

"Igrali smo dobro, agresivno i protiv suparnika koji je igrao vrlo borbeno. Imali smo već takve utakmice u Mainzu i Wolfsburgu, a s obzirom da smo u sve tri slavili, to je dokaz kvalitete."

Trener Dortmunđana Jürgen Klopp složio se da je Bayern bio bolji, ali ne smatra da je razlika između dvije ekipe ogromna.

"U ovoj se utakmici nije vidjela razlika od 17 bodova iz prvenstva. Trebali smo biti bolji u prvom dijelu i to me jedino ljuti. Ali razlika nije velika, ponovno ćemo doći ovdje i ponovno ćemo biti sposobni pobijediti", kazao je Klopp kojeg ljute stalna pitanja o mogućem prelasku njegovog napadača Roberta Lewandowskog u Bayern.

"Mene više zanima hoće li Arjen Robben i Mario Gomez igrati u Bayernu iduće sezone. Mislim da neće prihvatiti još jednu godinu na klupi. Možda je to zanimljivije od stalnog razgovora o Lewandowskom."