Ponosan zbog nove funkcije
0

Hodgson: Spisak za Euro po završetku Premiershipa

Totalsport
Roy Hodgson (Foto: AFP)
Roy Hodgson (Foto: AFP)
"Ovo je dan na koji sam ponosan. Vrlo sam sretan što mi je ukazana čast vođenja reprezentacije moje zemlje", kurtoazno je izjavio Roy Hodgson, nakon što je preuzeo vođenje engleske reprezentacije do 2016. godine.

"Jako se radujem izazovu za koji je svima jasno da nije lagan i jednostavan. Toplo se nadam da će svi navijači, ljubitelji nogometa u našoj zemlji stati iza naše ekipe, jer samo je ekipa ta koja dobiva utakmice. Ja ću, dakako, učiniti sve što mogu kako bi ekipa bila što je bolje moguće pripremljena i spremna za izazove", izjavio je 64-godišnji Hodgson, menadžer West Bromwich Albiona, koji će na toj dužnosti ostati do kraja engleskog prvenstva.

Njegov prvi projekt bit će Evropsko prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj ovoga ljeta.

"Budući da radim u Engleskoj u zadnjih pet godina, jasno je da jako dobro poznam sve potencijalne reprezentativce, iako možda i nisam s mnogima od njih imao priliku raditi. Na posao ću se baciti odmah, već po završetku ove konferencije za novinare. Važno je da obavim što je moguće više istraživanja o stanju i mogućnostima igrača koji će konkurirati za sastav, te da obavim razgovore sa što je moguće više igrača. Želim biti siguran da sam napravio maksimum po tom pitanju kada dođe vrijeme za objavu sastava za Evropsko prvenstvo, a to će biti nakon završetka engleskog prvenstva".

Stiglo je pitanje o odbrambenim igračima Johnu Terryju i Riju Ferdinandu...

"Moram razgovarati sa svim igračima. Dakako, njih dvojica su važni igrači naše ekipe i normalno je da ću s njima također razgovarati. No, ne mogu vam ponuditi odgovore na vaša pitanja prije nego što sjednem s njima dvojicom i popričam. Ako neću imati prilike sjesti s njima, obavit ću te razgovore telefonski", odgovorio je Hodgson.