Nogomet
2

Hodgson: Razočarani smo; Slutsky: Hvala igračima

Klix.ba
Roy Hodgson i Leonid Slutsky (Foto: EPA)
Roy Hodgson i Leonid Slutsky (Foto: EPA)
Nakon remija Engleske i Rusije u 1. kolu grupe B Evropskog prvenstva u Francuskoj, svoj komentar na utakmicu dali su selektori obje reprezentacije.

Engleska je povela golom Diera iz slobodnog udarca u 73. minuti, ali je Rusija golom Vasilija Berezutskog u 92. minuti izvukla bod. Selektor Engleske Roy Hodgson nije krio razočaranje zbog izgubljena dva boda u sudijskoj nadoknadi.

"Imam iste emocije kao i igrači. Ako kažem da smo ogorčeni i razočarani to ne bi bilo dovoljno. Bili smo blizu zaslužene pobjede i izgubiti je u minutu prije kraja je teško za progutati, ali se dešava u fudbalu", kazao je Hodgson.

Bivši trener Liverpoola i Fulhama osvrnuo se i na igru kapitena Waynea Rooneya koji je igrao u veznom redu, a ne u napadu.

"Mislim da je odigrao dobro. Mislim da je bio i umoran. Mnogo igrača je bilo umorno. Atmosfera je vlažna i to je smanjivalo snagu igračima. Smatrao sam da ćemo i sa Wilshereom imati istu konrolu. Možda smo trebali koristiti više izmjena, ali nismo mislili da smo u opasnosti", objasnio je Hodgson.

Selektor Rusije Leonid Slutsky se zahvalio svojim igračima koji su cijelim tokom meča bili u podređenom položaju na terenu.

"Mogu se zahvaliti svojim igračima. Bili smo u opasnosti do samog kraja i uspjeli smo izvući bod što je teško uraditi. Engleska je dominirala utakmicom, ali smo uspjeli odoljeti njihovim opasnim napadačima. Igrali smo protiv formacije 4-3-3 ili čak 'dijamanta' u veznom redu (4-1-2-1-2) tako da smo se spremali za obje opcije", kazao je Slutsky.