Izgubio sam izvrsnog igrača
0

Hodgson: Razočaran sam Terryjevim penzionisanjem

Totalsport
Roy Hodgson (Foto: Arhiv/AFP)
Roy Hodgson (Foto: Arhiv/AFP)
Engleski nogometni selektor Roy Hodgson je s razočaranjem je dočekao vijest o reprezentativnom penzionisanju Johna Terryja.

"Želio bih Johnu Terryju zahvaliti na njegovoj obavezi prema engleske reprezentacije otkako sam ja selektor. Naravno da sam razočaran što sam izgubio igrača Johnovog iskustva i izvrsne sposobnosti", rekao je Hodgson.

"Uživao sam u dobrom odnosu sa Johnom tokom mog perioda na engleskoj klupi i prihvaćam njegovu odluku protivnu svom srcu. Također mogu potvrditi da je imao pristojnosti nazvati me prije objave odluke o penzionisanju. Želim Johnu sve najbolje u budućnosti sa Chelseajem."

Odluku o penzipnisanju od nacionalnog dresa Terry je objavio u nedjelju, dan uoči početka njegova saslušanja pred Disciplinskom komisijom Engleskoga nogometnog saveza (FA) zbog rasističkog vrijeđanja QPR-ovog igrača Antona Ferdinanda.

U službenom priopćenju FA se zahvalio Terryju na njegovim naporima u dresu reprezentacije u proteklom desetljeću uz dodatak kako je Chelseajev stoper u svojih 78 nastupa "uvijek davao sve od sebe za tim".