Zadovoljan remijem
0

Hodgson: Ponosan sam na nastup svojih igrača

Totalsport
Roy Hodgson
Roy Hodgson
Selektor Engleza Roy Hodgson, nakon remija s Francuskom 1-1 u prvoj utakmici na Euru, pohvalio je redom sve svoje nogometaše za prikazano protiv velikih rivala.

"Mislim da smo prikazali dobar nogomet. Svi su učinili svoj maksimum kako bi parirali Francuzima, a djelovali smo dobro u oba smjera. Ponosan sam na svoje igrače, a i prije utakmice bio sam uvjeren da me neće razočarati", izjavio je selektor "tri lava" netom po svršetku susreta.

"Igrali smo protiv jednog od favorita grupe, ali i cijelog takmičenja. Morali smo biti vrlo disciplinirani i na kraju sam zadovoljan rezultatom, a da je bilo sreće na našoj strani mogli smo i do drugog gola", dodao je Hodgson i posebno prokomentirao nastup najmlađeg, Alexa Oxlade-Chamberlaina.

"Bio je generalno dosta dobar i vrlo opasan prema naprijed. On bi trebao biti zadovoljan svojim nastupom u okviru odlične timske igre", zaključio je selektor Engleza koje u preostala dva susreta u grupi očekuju dueli sa Švedskom i Ukrajinom.

"Mi izuzetno respektiramo obje te reprezentacije i znamo da nas očekuje jednako zahtjevan posao kao protiv Francuza", zaključio je Hodgson.