Nogomet
3

Hodgson objavio širi spisak igrača za Euro 2016, pozvan i Marcus Rashford

Anadolija
Foto: EPA
Foto: EPA
Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Roy Hodgson saopćio je širi spisak od 24 igrača na koje računa na predstojećem Evropskom prvenstvu u Francuskoj, a među onima koji su se našli na tom spisku je i mlada zvijezda Manchester Uniteda Marcus Rashford.

Osamnaestogodišnji Rashford, koji je za United debitirao u februaru ove godine jedan je od pet napadača koje je Hodgson stavio na spisak u ponedjeljak. Ovaj igrač dobio je šansu u proljetnom dijelu sezone i na 16 mečeva u svim takmičenjima postigao je sedam pogodaka.

Englezi imaju tri provjere prije početka šampionata 10. juna, sa Australijom, Turskom i Portugalom, a zadnji rok za konačni spisak od 23 igrača je 31. maj.Upitan kakve su šanse da Rashford uđe u zvanični spisak, Hodgson je rekao da je "takmičenje izuzetno jako i on će to razumijeti."

"Nema razloga zašto on ne bi igrao umjesto nekog drugog, ali biće teže nego što neki ljudi očekuju", rekao je Hodgson.

Newcastleovo krilo Andros Townsend također je pozvan uprkos tome što je njegov tim u protekloj sezoni ispao iz Premier lige. Veznjaci Arsenala i Liverpoola Jack Wwilshere i Jordan Henderson također se nalaze na spisku iako su se tek nedavno vratili na teren nakon povreda.

Krilo Arsenala Theo Walcott nije pozvan u reprezentaciju Engleske, budući da nije startovao za svoj klub od februara.Engleska će se na prvenstvu u Francuskoj takmičiti u grupi B sa Rusijom, Slovačkom i Velsom. Euro 2016 počinje 10. juna utakmicom Francuska – Rumunija i trajat će do 10. jula.

Golmani: Joe Hart, Fraser Forster, Tom Heaton

Odbrana: Ryan Bertrand, Gary Cahill, Nathaniel Clyne, Danny Rose, Kyle Walker, Chris Smalling, John Stones

Vezni red: Dele Alli, Ross Barkley, Fabian Delph, Eric Dier, Danny Drinkwater, Jordan Henderson, Adam Lallana, James Milner, Raheem Sterling, Andros Townsend, Jack Wilshere

Napad: Harry Kane, Marcus Rashford, Wayne Rooney, Daniel Sturridge, Jamie Vardy