Nogomet
1

Hodgson: Nadam se da će FA osloboditi Terryja

Totalsport
John Terry (Foto: Arhiv/AFP)
John Terry (Foto: Arhiv/AFP)
Engleski selektor Roy Hodgson riskirao je bijes svojih poslodavaca nakon što je pružio podršku kapitenu Chelseaja Johnu Terryju kojeg je Engleski nogometni savez (FA) optužio za rasizam.

Terry je, podsjetimo, u prošlosezonskoj utakmici protiv QPR-a navodno rasistički vrijeđao Antona Ferdinanda. Slučaj je završio na građanskom sudu koji je oslobodio zvijezdu Chelseaja, ali nakon toga je disciplinski postupak protiv Terryja otvorio i FA. Saslušanje će se održati sljedeći mjesec, a Hodgsonu se cijela priča nimalo ne sviđa.

"Što se mene tiče, znam da John mora na saslušanje u FA i poslije toga ćemo vidjeti što će se dogoditi. No, nadam se, i to uopće ne krijem, da će optužba biti odbačena i da će John biti oslobođen, baš kao i na civilnom sudu, te da će nastaviti igrati za Englesku", istaknuo je Hodgson.

"Nemam pojma što će se dogoditi. Kao zaposlenik FA-a, nalazim se u nezgodnom položaju i ne mogu reći ništa više. Mislim da je John odigrao dobro na Euru i volio bih ga i dalje koristiti, ali ovaj je slučaj izvan mojih ruku. John to shvata", zaključio je 65-godišnji stručnjak.