Nogomet
0

Hodgson na korak od preuzimanja Liverpoolove klupe

Totalsport
Roy Hodgson
Roy Hodgson
Prema izvještajima otočkih medija, Roy Hodgson (62) će tokom dana (srijeda) i službeno biti imenovan novim menadžerom engleskog nogometnog velikana Liverpoola.

Navodno je Hodgson u jutrošnjim satima stigao na Anfield kako bi s upravom kluba dogovorio i posljednje detalje saradnje i tako stavio tačku na "i" pregovora koji traju već duže vrijeme.

Tako će bivši trener Fulhama naslijediti poziciju Rafe Beniteza, menadžera koji je nakon šest godina na klupi “redsa” pristao preuzeti milanski Inter.

Među konkurentima koji su se spominjali kao mogući nasljednici Beniteza u Liverpoolu spominjali su se Martin O'Neill, Didier Deschamps, Frank Rijkaard i Manuel Pellegrini, ali upravo je Hodgson, koji je prošle sezone odveo Fulham do finala Evropske lige, te je izabran za najboljeg menadžera sezone 2009/10 u izboru Udruženja engleskih menadžera, slovio kao najveći favorit.

Na kraju je tu ulogu i opravdao, a Liverpool će za njegov prelazak platiti Fulhamu odštetu od dva miliona funti.

U dugoj menadžerskoj karijeri koju je započeo 1976. godine u Halmstadsu, trenirao je Hodgson reprezentacije Švicarske, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Finske, a u dva je navrata sjedio na klupi aktuelnog evropskog prvaka Intera.