Nogomet
1

Hodgson: Hart je i dalje naš prvi golman

Totalsport
Roy Hodgson (Foto: AFP)
Roy Hodgson (Foto: AFP)
Joe Hart, golman Manchester Cityja, nalazi se na žestokom udaru kritika zbog serije grešaka ranije ove sezone, zbog čega je izgubio mjesto prvog golmana u svom klubu. Međutim, u engleskoj reprezentaciji će i dalje biti "broj 1".

Selektor Engleske Roy Hodgson imenovao je Harta među 28 kandidata za prijateljske utakmice protiv Čilea i Njemačke ovog mjeseca, zajedno sa Celticovim golmanom Fraserom Forsterom i Johnom Rudyjem iz Norwicha.

"Hart će sigurno startati u jednoj od te dvije utakmice, ali nisam siguran da će i u drugoj. Meni je važno da isprobam barem još jednog golmana, možda i dvojicu drugih golmana. Ali, mogu vam potvrditi da će Joe Hart sigurno biti u prvoj postavi u jednoj od svije utakmice koje nam slijede i on ostaje naš prvi golman", rekao je Hodgson.

Odbio je kritikovati Manuela Pellegrinija, menaždera Manchester Cityja, koji je izostavio Harta iz tima u zadnje tri utakmice.

"Svaki trener mora voditi svoju ekipu na onaj način za koji misli da je najbolji. Uostalom, tako i ja radim, pratim sve golmane koji su mi dostupni, a onda biram one za koje smatram da ih trebam izabrati. Onog najboljeg postavim na gol. Dosada je to bio Joe Hart. Bit će i dalje, barem kada su ove naredne utakmice u pitanju".