Nogomet
5

Hodgson: Da nisam uz Englesku, žalio bih Vels; Coleman: Jedno od najvećih razočarenja

Klix.ba
Selektori Engleske i Velsa, Roy Hodgson i Chris Coleman, dali su svoje komentare nakon okršaja njihovih selekcija u 2. kolu Eura u Francuskoj.

Pobjedu su upisali Englezi koji su nakon preokreta slavili sa 2:1. Bale je doveo Vels u vodstvo, a onda su rezervisti Vardy u 56. i Sturridge u 92. minuti donijeli pobjedu Englezima. Selektor Gordog Albiona Roy Hodgson se dotakao prethodnog meča Engleske u kojem je u sudijskoj nadoknadi izgubila dva boda protiv Rusije (1:1).

"Bilo je sjajno. Igrali smo vrlo dobro protiv Rusije i primili gol u 93. minuti. Danas smo napadali i napadali te uspjeli pogoditi u 92. minuti. Dakle, ove stvari se događaju, ali rijetko u razmaku od dva meča. Da sam gledao meč iz daleka i da nisam uz Englesku, osjećao bih tugu zbog Velsa, ali morat će mi oprostiti što nije tako", kazao je Hodgson.

Chris Coleman (Foto: EPA)
Chris Coleman (Foto: EPA)

Selektor Velsa Chris Coleman nije krio razočarenje, ali je poručio da se njegov tim treba vratiti i pokazati dobru reakciju u ponedjeljak kada će u 3. kolu igrati protiv Rusije.

"Bod bi bio fantastičan. Oni imaju vrlo dobar tim i čestitam Royu, napravio je dobre izmjene. Momci su pokazali srce, bili su u podređenoj situaciji tokom meča i samo 60 sekundi nas je dijelilo od boda za koji smo naporno radili i to je razočarenje. Moramo pokazati rekaciju u ponedjeljak, jer ako napravimo dobar reultat ostajemo u takmičenju. Ovo je jedno od najvećih mojih razočarenja", kazao je Coleman.

Engleska je trenutno prva u grupi B sa četiri boda, drugi je Vels sa tri boda, koliko ima i Slovačka. Na posljednjem mjestu je Rusija sa jednim bodom. U nokaut fazu putuju po dvije najbolje selekcije iz svake grupe i četiri najbolje trećeplasirane selekcije.