Nogomet
3

Hoće li se uzvratna utakmica Kupa BiH igrati 14. ili 17. maja?

Piše: E. Isanović
S jučerašnjeg žrijebanja
S jučerašnjeg žrijebanja
U utorak je žrijebom odlučeno da se prva utakmica finala Kupa BiH između Čelika i Sarajeva igra 7. maja u Zenici. Tim sa Bilinog Polja imat će priliku da nakon 17 godina čekanja dođe do trofeja. Stoga će težiti da u prvom meču ostvare prednost. S druge strane, Bordo tim je posljednji pehar osvojio 2007. godine kada su bili prvaci države.

Uzvrat, koji će se igrati na najvećem bh. stadionu, bio je ranije na rasporedu u subotu 17. maja. Ipak, čelnici Takmičarske komisije žele da se ovaj termin pomjeri u srijedu 14. maja, a o tome će raspravljati na današnjoj sjednici.

To opravdavaju činjenicom da 15. maja počinju pripreme nogometne reprezentacije BiH za učešće na Mundijalu u Brazilu.

Međutim, ne treba ni naglašavati da niti jedan igrač dva tima koji učestvuju u finalu najmasovnijeg takmičenja nije član državnog tima. Osim toga, ako ostane ranije određen termin revanša bila bi to dobra prilika i da Zmajevi prisustvuju utakmici na najvećem bh. stadionu.

Bez dvojbe, ako Takmičarska komisija NSBiH odluči da se revanš igra u subotu 17. maja, to će popraviti i onako skromnu posjetu na bh. stadionima koja je posljednjih mjeseci sramotna. Činjenice koje idu u prilog da se uzvrat odigra u subotu jeste i zgusnut raspored utakmica u maju. Dva pomenuta kluba igrat će konstantno srijeda – subota.

Dakako, Sarajevo i Čelik (ako se dozvoli dolazak gostujućim navijačima) imaju mnogo pristalica širom Bosne i Hercegovine i sigurno bi im više odgovaralo da se meč igra za vikend. Za kraj treba dodati da se i finale Evropske lige igra upravo u srijedu 14. maja.