Sjednica Apelacione komisije
0

Hoće li Sarajevo ponovo biti oštećeno?

Piše: Edin Isanović
U prostorijama NSBiH danas će se nastaviti sjednica Apelacione komisije koja je započela u petak. Naime, glavna tema dnevnog reda bit će utakmica Sloboda – Sarajevo. Javnost je upoznata sa činjenicim da je na pomenutom dvoboju nogometaš tima sa Tušnja Stefan Gavarić nastupao sa tri žuta kartona.

Nakon što su iz bordo tima uputili zahtjev da se ovaj meč registruje službenim rezultatom 3-0 u njihovu korist, članovi Takmičarske komisije našli su kompromisno rješenje i zakazali novi termin odigravanja utakmice (24. mart). Nakon toga iz bordo tabora bilo je dosta optužbi na račun ove komisije. Napomenuto je da nije poštovan pravilnik takmičenja i da je tim sa Koševa po ko zna koji put oštećen.

Apostrofirano je da je predsjednik Takmičarske komisije Izudin Ibrahimkadić iz Tešnja navijač tima sa Grbavice (on to i sam naglašava) i da je sa ostalim članovima učinio sve da se bodovi ne dodijele Sarajevu. Svakako treba spomenuti da je jedan od članova ove komisije potpredsjednik Željezničara, Nijaz Brković.

Ipak, argumenti koji su prezentirani od strane same komisije bili su usmjereni na optužbe Olimpika, klub za koji je ranije nastupao Gavarić. Naime, u ispisnici koju su izdali nije navedeno koliko je žutih kartona zaradio ovaj nogometaš, tako da administracija tima sa Tušnja nije bila upoznata sa tačnim podacima.

No, ono što najviše čudi jeste kako sam Gavarić "nije znao“ za kartone. Iz Olimpika argumentirano tvrde da su prije same utakmice upozorili prvog šefa struke Vlatka Glavaša, ali je on to ignorisao.

Da se ovo kojim slučajem desilo u nekom uređenom savezu sigurno je da bi klub za koji je nastupao igrač sa tri žuta kartona osim izubljene utakmice bio i kažnjen. No, svi znamo kako radi naš savez.

Danas je na Apelacionoj komisiji zadatak da donese konačni sud - da prihvati žalbu Sarajeva i utakmicu registruje službenim rezultatom 3-0 ili da prihvati odluku Takmičarske komisije - da se igra nova utakmica. Prvi dio sjednice trajao je nekoliko sati. Kako smo uspjeli saznati dva člana bila su za to da se utakmica registruje u korist tima sa Koševa, dva protiv toga i dva suzdržana. Sigurno je da će biti burno, a ne treba nas iznenaditi ako i danas ništa ne završe.