Večeras pada odluka
0

Hoće li Pjanić srušiti Realove snove?

Sarajevo-x.com
Miralem Pjanić i Cristano Ronaldo u duelu
Miralem Pjanić i Cristano Ronaldo u duelu
Večeras će u 20.45 minuta na stadionu Santiago Bernabeu biti odigrana odlučujuća utakmica osmine finala Lige prvaka između Real Madrida i Lyona za koji nastupa naš reprezentativac Miralem Pjanić.

U utakmici koja će odlučivati koji tim će se pridružiti Bayernu i Arsenalu u četvrtfinalu Lige prvaka, najveći teret u francuskom timu ponijet će bh. reprezentativac koji će preuzeti ulogu centralnog veznog igrača nakon što se povrijedio Brazilac Michael Bastos.

Pjanić će večeras ostvariti svoj dječački san i istrčati na stadion o kojem je sanjao cijeli život. Istakao je svoj optimizam i podsjetio na prednost iz prvog susreta u kojem je njegov tim slavio sa 1:0.

"Mentalno smo vrlo dobro pripremljeni za tu utakmicu i vjerujemo u vlastite sposobnosti. Moramo biti čvrsti, dobro organizirani, braniti se kolektivno i pokušati zabiti gol. Siguran sam da su Madriđani svjesni da smo kadri zagorčati im život nakon igre pokazane u prvoj utakmici", rekao je Pjanić.

Pred trenerom Reala Madrida Manuelom Pellegrinijem predstoji težak zadatak rušenja neugodne petogodišnje tradicije tokom koje slavni španski tim nije uspio proći osminu finala Lige prvaka.

Nakon sjajne pobjede na Sevillom Pellegrini je izjavio da će se morati fokusirati na smirivanje igrača.

Claude Puel, trener Lyona vjeruje da će im gol prednosti iz prvog susreta i zajednička snaga omogućiti prolazak u nastavak takmičenja.

Real će večeras nastupiti bez Pepa, Roystona Drenthea i bivše zvijezde Lyona Karima Benzeme koji su povrijeđeni. Utakmicu sa tribina će gledati i Xabi Alonso i Marcelo koji su suspendovani zbog kartona.

Lyon će istrčati bez povrijeđenih Andersona, Francoisa Clerca i Michela Bastosa. U slučaju da dobije žuti karton, Pjanić će pauzirati u narednoj utakmici Lige prvaka.