Bild
0

Hobotnica prognozirala pobjedu Njemačke nad Ganom

Totalsport
Foto: Bögeholz
Foto: Bögeholz
Njemački dnevnik Bild donosi interesantnu priču o hobotnici-proročici u Sea Life Centeru u Oberhausenu. Riječ je o hobotnici koja prognozira ishode rezultata njemačke reprezentacije na SP-u.

Hobotnica po imenu Paul je prognozirala sve utakmice njemačke reprezentacije u skupini D na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi i pogodila je sve rezultate, pobjede nad Australijom i Ganom, te poraz od Srbije.

Dakle, na koji način čudesni glavonožac radi svoje prognoze?

U njegov su akvarij vlasnici Sea Life Centera željni medijskog publiciteta postavili dva manja akvarija, s komadom hrane unutra, a s manjim otvorom na vrhu. Također, dva su akvarija označena nacionalnim zastavama, u posljednjem slučaju njemačkom i ganskom.

Pobijedit će ona momčad iz čijeg akvarija Paul odluči uzeti hranu. U njemačkom slučaju, hobotnica je svaki put pogodila, a zadnji je dvoboj “elf” protiv Gane dobio s 1-0.

U nedjelju slijedi utakmica Engleske i Njemačke u osmini finala i Paul će ponovo dati svoju prognozu. Remi je u svakom slučaju isključen, jer treći akvarij s hranom ne postoji.