Ponovo u centru pažnje
0

Hobotnica Paul proriče - Engleska domaćin SP-a 2018.

Sarajevo-x.com
Slavna hobotnica Paul, koja je zasjenila brojne fudbalske zvijezde tokom Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici zahvaljujući tačnim prognozama utakmica, dala je podršku kandidaturi Engleske za organizaciju Svjetskog prvenstva 2018. godine.

"Paul je proveo posljednje dvije godine života u Njemačkoj, ali je bez obzira na to ponosni Englez i bio je oduševljen pružanjem podrške engleskoj kandidaturi", rekao je menadžer "Weymouth Sea Life Centera", Nicola Hamilton.

On je dodao da su imali mnogo ponuda širom svijeta, ali je Paul odlučio dati podršku samo svojoj rodnoj zemlji.

Paul je pogodio osam tačnih utakmica tokom Svjetskog prvenstva u JAR-u. Od tada je slavna hobotnica potpisala brojne sponzorske ugovore, pojavila se i u filmu, a sve kako bi se skupio novac za spašavanje kornjača na grčkom ostrvu Zakynthosu.

"Proračanska karijera je iza Paula, a sada se fokusira na nove projekte i englesku kampanju. Paul se osjeća počastvovanim što je postao zvanični ambasador kandidature", rekao je Hamilton, javlja CNN.

Paul je tako postao dio tima koji čine Robbie Williams, Sting, Noel Gallagher, princ William, Lewis Hamilton i Jenson Button.

Engleska će se za domaćinstvo SP-a 2018. godine boriti sa još pet zemalja, a odluku će donijeti FIFA u decembru ove godine.