Nogomet
3

HNS obustavio postupak protiv Mamića

FENA
Zdravko Mamić (Foto: AFP)
Zdravko Mamić (Foto: AFP)
Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) na svojoj je sjednici održanoj u ponedjeljak jednoglasnom odlukom obustavio disciplinski postupak protiv svog člana i izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića, objavio je HNS na svojoj službenoj internetskoj stranici.

Protiv Mamića je pokrenut disciplinski postupak zbog njegovog neprimjerenog istupa tokom svog gostovanja na Plavom radiju 15. marta prošle godine kada je izvrijeđao ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića.

Osim obustave postupka protiv Mamića, IO HNS-a pohvalio se i zaključcima UEFA-ine Komisije za sigurnost i stadione koja je utvrdila kako se znatno poboljšala sigurnosna situacija u hrvatskom nogometu, pozdravila do sada obavljene aktivnosti, te će IO UEFA-e dostaviti pozitivno mišljenje o naporima HNS-a u provođenju Akcijskog plana borbe protiv nasilja na stadionima.

Iz HNS-a najavljuju nastavak uske saradnje svog odjela za sigurnost i Ministarstva unutrašnjih poslova "radi daljnjih koordiniranih aktivnosti na području regije".