Nogomet
0

Hleb: Žalim što sam otišao iz Arsenala

Totalsport
Aleksandr Hleb
Aleksandr Hleb
Bjeloruski nogometni reprezentativac Aleksandr Hleb (28) priznao je da žali što je 2008. godine napustio redove Arsenala i prešao u Barcelonu.

Aktualni igrač Stuttgarta je u redovima londonskog kluba igrao od 2005.-2008. godine, nakon čega se odlučio za transfer u redove katalonskog giganta u transferu vrijednom 15 miliona eura.

Međutim, pokazalo se da za njega u Barceloni nije bilo mjesta, budući mu je trener Josep Guardiola davao minutažu na kapaljku, pa je tako unatoč osvajanju trostruke krune (Primera, Liga prvaka, Kup kralja), okus u ustima bjeloruskog igrača nakon sezone bio gorak.

  • Sada žalim što sam napustio Arsenal. Igrao sam svaku sedmicu za jedan od najuzbudljivijih klubova u Europi. Trenirao me jedan od najboljih svjetskih trenera i moram reći da mu zaista puno dugujem – prenosi Hlebovu izjavu News of the World.

  • Nogometaš postoji jedino kada sudjeluje u uspjesima momčadi, ali u Barceloni sam samo sjedio na klupi i nisam više mogao tako nastaviti. Bio sam dio momčadi koja je bila praktički nezaustavljiva, ali je teško osjetiti sreću takvim uspjesima kada zapravo u njima niste sudjelovali – dodao je Bjelorus, koji je, iako ga je htio dovesti talijanski prvak Inter, izabrao povratak u Bundesligu i Stuttgart, gdje je igrao između 2000. i 2005. godine.

  • Mogao sam igrati za Inter, ali sam odbio Josea Mourinha da bih se vratio u svoj Stuttgart, gdje sam uvijek bio sretan.