Barcelona
0

Hleb dobio dozvolu za odlazak u Stuttgart

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Bjeloruski krilni nogometaš i reprezentativac te dosadašnji igrač Barcelone Aleksandr Hleb ipak bi, sudeći prema posljednjim informacijama, karijeru trebao nastaviti u Stuttgartu, a ne u Interu.

Hleb (28) je trebao sljedeće sezone igrati na posudbi u Interu kao dio dogovora između Barcelone i aktuelnog talijanskog prvaka u sklopu razmjene klubova u kojem su strane zamijenili Zlatan Ibrahimović i Samuel Eto'o. Dva kluba su sve dogovorila, jedini je problem što se samom Hlebu takav aranžman nije dopao. Njegova je želja prelazak u Stuttgart, čije je boje već branio od 2000. do 205. godine, prije prelaska u Arsenal.

Sport piše da je Barcelona odobrila Hlebu odlazak na posudbu u Stuttgart, pa bi Hleb već u srijedu poslijepodne trebao obaviti ljekarski pregled u redovima kluba s Mercedes-Benz Arene koji je u povijesti osvojio pet naslova prvaka Njemačke, a posljednji u sezoni 2006/07.

Isto tako, Barcelona bi Interu trebala platiti dodatnih 4.5 miliona eura za Ibrahimovićev transfer, budući da Hleb više nije uključen u taj dogovor.