Nogomet
0

Hitzfeld produžio ugovor za SP u Brazilu

Totalsport
Ottmar Hitzfeld (Foto: AP)
Ottmar Hitzfeld (Foto: AP)
U petak je Ottmar Hitzfeld (62), njemački trener na klupi švicarske nogometne reprezentacije, produžio selektorski ugovor za dvije godine.

Postojeći, koju mu istječe u junu 2012. godine, odnosno na kraju kvalifikacijskog ciklusa za Euro 2012. bude li isti po Švicarce završio neuspjehom, Hitzfeld je produžio formalno do ljeta 2014. godine, tako da će švicarsku reprezentaciju povesti i u kvalifikacije za nastup na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

"Nadam se da će nogomet i švicarska reprezentacija i dalje biti u centru pažnje švicarske javnosti. Učinit ćemo sve da u našoj sljedećoj utakmici, 26. marta na gostovanju kod Bugarske, pobijedimo, te se time vratiti u borbu za plasman na Euro u Poljskoj i Ukrajini", rekao je iskusni trener, nekadašnji europski klupski prvak s dortmundskom Borussijom i Bayernom.

U kvalifikacijskoj grupi G za Euro 2012. Švicarska je iz tri prva dvoboja izvukla samo tri boda (pobjeda i dva poraza). Drugoplasirani Englezi bježe joj četiri, a prvoplasirani Crnogorci čak sedam bodova.