Nogomet
0

Hitzfeld: Nemam namjeru posebno paziti na Messija

Totalsport
Ottmar Hitzfeld (Foto: EPA)
Ottmar Hitzfeld (Foto: EPA)
Selektor švicarske nogometne reprezentacije Ottmar Hitzfeld otkrio je dan uoči utakmice osmine finala Svjetskog prvenstva protiv Argentine da nema namjeru staviti "flaster" na Lionela Messija.

Sjajni napadač Albicelestea odlučio je svaku od tri utakmice u grupi F Svjetskog prvenstva. Pogotke je davao našoj selekciji, Iranu i Nigeriji (2). Uprkos toj činjenici, selektor Hitzfeld nema namjeru stavljati posebnog čuvara na argentinskog genijalca.

"Da li ću staviti posebnog čuvara na Messija? Nipošto. Upotrijebit ćemo vrlo dobro uigranu odbranu u namjeri da ga zaustavimo. Svaki se igrač mora skoncentrisati na svoj zadatak u odbrani i tada će njihov nivo opreza biti na maksimumu. Svako mora odraditi svoju ulogu, moramo biti spremni pokrivati jedni druge, no prije svega ne smijemo griješiti. Na taj način ćemo se odbraniti od Messija", rekao je Nijemac, koji za razliku od mnogih trenera ne sanja argentinskog genijalca noćima.

"Ne sanjam o njemu. Uživam gledati ga kako igra nogomet, kao vjerujem i svako ko voli ovaj sport. No ništa što napravi u utorak me neće inspirisati, neovisno o tome kako uspješan bio u svojoj izvedbi", zaključio je selektor Švicarske.

Utakmica Švicarske i Argentine na rasporedu je u utorak s početkom u 18 sati.