Nogomet
33

Hitzfeld: Moja trenerska karijera je gotova. Radit ću za TV, tamo neću moći gubiti

Totalsport
Foto: EPA
Foto: EPA
"Moja trenerska karijera je s ovom utakmicom gotova. Na nju sam ponosan. Sada me čeka mirniji život" rekao je njemački stručnjak Ottmar Hitzfeld, izbornik švicarske reprezentacije, nakon poraza u osmini finala Svjetskog prvenstva u Brazilu 1-0 od Argentine nakon produžetaka.

Najavio je 65-godišnji Hitzfeld još ranije kako će trenersku karijeru završiti na Svjetskom prvenstvu u Brazilu u svojstvu selektora švicarske reprezentacije, koju je preuzeo 2008. godine. Prije toga je s puno uspjeha radio u klupskom nogometu, te je s dva različita kluba, dortmundskom Borussijom i Bayernom, bio europski prvak.

"Ostajem u nogometu i uz nogomet. Radit ću za njemačku televiziju, tamo barem neću moći gubiti utakmice", rekao je s tugom u glasu Hitzfeld, kojem je uoči utakmice preminuo 82-godišnji brat Winfried.

"Imao sam puno sreće što sam dobio priliku voditi velike momčadi. Bila mi je čast obnašati dužnost selektora Švicarske. S puno emocija se opraštam od klupe Švicarske. Možemo otići sa Svjetskog prvenstva visoko uzdignutih glava. Moji igrači su napravili nešto veliko za sebe, za svoju reprezentaciju i cijelu domovinu. Morao sam ih ići tješiti na igralištu nakon utakmice", govorio je Hitzfeld, kojeg će na kormilu reprezentacije naslijediti donedavni trener Lazija Vladimir Petković.