Nogomet
153

Historijski uspjeh za FK Mladost: Pogledajte reportažu sa utakmice 30. kola Prve lige FBiH

Klix.ba
Navijačka grupa Crvena legija u saradnji sa novinarom i videoproducentom Jasenkom Korjenićem je uradila reportažu sa odlučujuće utakmice 30. kola Prve lige FBiH, kojom je dobojska FK Mladost ostvarivši pobjedu nad ekipom GOŠK-a iz Gabele postala članom elitnog ranga bh. fudbala BHT Premier lige BiH.

Ovo je historijski uspjeh kluba i velika stvar za Doboj i Kakanj, koji nakon 50 godina ponovo ima svog premijerligaša.

Reportaža "Bitka za Premijer ligu" bez sumnje će ući u "anale" kakanjske historije. Željeli smo da ovo vidi cijeli svijet, svi naši ljudi po svijetu koji su putem interneta ispratili sve dosadašnje utakmice.

FK Mladost Doboj Kakanj su mediji već nazvali "bosanski Hoffeinheim". Klub je prije pet godina igrao najniže kantonalne lige u Zeničko-dobojskom kantonu, a onda dolaskom investitora Edina Begovca i Mensura Mušije putuje kroz lige, najprije kroz Drugu i Prvu ligu FBiH, sve do elitnog ranga bh. fudbala BHT Premijer lige.

Dijelovi iz ove reportaže će se koristiti i u dokumentarnom filmu, velikom projektu na kojem radi Jasenko Korjenić. Nakon ove utakmice pala je konačna odluka, pa početkom naredne sezone u BHT Premijer ligi u saradnji sa klubom počinje i snimanje filma o Doboju kao mjestu koje živi za fudbal.