Nogomet
2.5k

Historija se počela pisati: Reprezentativci BiH doputovali u Brazil

Anadolija
Zmajevi na aerodromu u Sao Paulu (Foto: Globo TV)
Zmajevi na aerodromu u Sao Paulu (Foto: Globo TV)
Historija se počela pisati. Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine sletjeli su na Međunarodni aerodrom "Guaruhas“ u Sao Paulu, odakle su iz Sjedinjenih Američkih Država došli u Brazil, gdje će po prvi put nastupiti na nekom od velikih takmičenja, predstojećem Svjetskom prvenstvu, javlja specijalni izvještač Anadolu Agency (AA) iz Brazila.

Selektor Safet Sušić i 23 reprezentativca BiH uputit će sada prema Guaruji, od Sao Paula udaljenoj oko 100 kilometara. Obzirom da su velike saobraćajne gužve u 20 milionskom gradu i pored policijske pratnje popularnim "Zmajevima“ do svoje bazu za vrijeme Mundijala trebat će najmanje još dva sata putovanja.

Po njihovom dolasku u turističko mjesto na Atlantskom okeanu u 15 sati po lokalnom vremenu trebala bi se održati svečanost, ali nije izvjesno hoće li je biti zbog jake kiše koja pada čitavo jutro.

Reprezentativci BiH prvi trening u Brazilu trebala bi imati večeras od 19 sati (po lokalnom vremenu) na stadionu "Antonio Fernandes“ izgrađenom za njihove potrebe tokom SP.BiH će se na SP takmičiti u grupi „F“ sa Argentinom, Nigerijom i Iranom. Prvi meč odigrat će 15. juna na stadionu "Maracana“ protiv Argentine.