Slavlje na ulicama
0

Hiljade navijača proslavilo Barceloninu pobjedu

Sarajevo-x.com
Na ulicama glavnog katalonskog grada sinoć je je veselo. Njihov omiljeni klub je pobjednik Lige prvaka. Automobili su kružili ulicama i trubili, a po cijelom gradu su grupe navijača u Barcinim dresovima pjevale u čast svog omiljenog tima.

Veliki ekran ispred kojeg je 35.000 fanova u Barceloni pratilo utakmicu Lige prvaka između Barce i Manchester Uniteda bio je smješten u blizini parka Parque de la Ciutadella. Fanovi svih uzrasta, a posebno mladi namazali su lice Bacinim bojama. Ova šarena slika je bila sušta suprotnost ostatku pustih ulica u gradu gdje se mogao vidjeti rijetko koji čovjek, prenosi španski portal Sport.es.

Neki španski mediji navode i podatak da se oko ulice La Rmbla u Centu Barcelone okupilo oko 20.000 navijača, neposredno nakon završetka utakmice, kako bi proslavili četvrtu pobjedu svog tima u Ligi prvaka. Navijači slave i bacajući petarde, kao i uz vatromet, te uzvikujući parole kojima slave svoj tim. Jedna od njih je i "Zašto", gdje ironično aludiraju na trenera Real Madrida, Mourinha.

Samo minutu nakon što je završena utakmica Lige prvaka navijači su se počeli skupljati oko Fonta de Canaletes, tačnije fontane u glavnoj ulici La Rambla, a nisu se razišli ni nakon ponoći.