Nogomet
132

Hiljade bh. navijača na ulicama sunčane Žiline, karte se prodaju i po 150 eura

Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Suncem obasjana Žilina, grad domaćin večerašnjeg okršaja Slovačke i BiH, u prijepodnevnim satima izgledala je poput Zenice. Na hiljade naših navijača već su stigli na sjever Slovačke, ali to još uvijek nije konačan broj.

Kako javlja naš reporter, navijači su već na ulicama Žiline, ispija se prva jutarnja kafa, a optimizam se vratio među fanove Zmajeva nakon teškog poraza u Zenici.

Za sigurnost navijača obje reprezentacije i stanovnika Žiline brinu snažne policijske snage. Prema riječima našeg reportera, policajci se nalaze doslovno na svakom koraku.

U prilog dobroj atmosferi ide i lijepo vrijeme koje se vratilo u slovački grad. Sve je više razloga zbog kojih naši navijači vjeruju da se večeras neće ponoviti Zenica od prije četiri dana.

Kao i svaki put do sada, navijači su stigli iz čitave Evrope, od BiH do Skandinavije. Tokom dana se očekuje dolazak još nekoliko hiljada navijača koji su prenoćili u Beču i Bratislavi. Mnogi od njih su krenuli bez ulaznica, čija cijena na crno danas raste do vrtoglavih 150 eura.

Igrači su smješteni u hotelu, gdje u miru dočekuju utakmicu. Tek nekoliko njih je prošetalo ulicama oko hotela.