Nogomet
0

Higuaina raduje interes Barcelone, Napoli demantira transfer

Totalsport
Foto: EPA
Foto: EPA
Španski dnevnik Marca uzburkao je nogometne vode objavom da je argentinski napadač Gonzalo Higuain (26) na pragu prelaska u Barcelonu.

U članku se tvrdi da je katalonski velikan dogovorio detalje ugovora s igračem, a sada radi na finaliziranju transfera s njegovim klubom Napolijem. Cijela priča ima posebnu težinu jer je Higuain od januara 2007. do ljeta prošle godine bio član najvećeg Barceloninog suparnika Real Madrida, a poznato je da nema puno nogometaša koji su igrali za oba kluba.

Nakon što je Marca u nedjelju navečer najavila senzacionalnu priču u svom printanom izdanju, odmah se putem Twittera oglasio Napoli i sve demantirao.

"Glasine da bi Gonzalo Higuain mogao biti prodat Barceloni su potpuno neutemeljene", saopćio je talijanski klub.

Međutim, nekoliko sati kasnije samom se igraču ideja prelaska na Camp Nou nije činila nimalo odbojnom. Poslije utakmice u kojoj je Argentina svladala BiH (2-1) u 1. kolu Svjetskog prvenstva, novinari su pitali Higuaina bi li volio igrati s reprezentativnim saigračem Lionelom Messijem i u Barceloni.

"Da, naravno. Uživam s njim u reprezentaciji. Bilo bi mi to veliko zadovoljstvo, ali u ovom trenutku mislim samo na SP. Raduje me zanimanje Barcelone. Svaki bi igrač bio sretan u takvoj situaciji", rekao je Higuain.