Nogomet
35

Higuain srušio "staru ljubav": Juventusu pripao derbi protiv Napolija

Piše: O. T.
(Foto: EPA)
U derbiju 11. kola Serije A Juventus je na svom terenu savladao Napoli rezultatom 2:1.

Stara dama je upisala svoju devetu ligašku pobjedu i Napolitancima pobjegla na sedam bodova razlike na tabeli, a presudnu ulogu odigrao je Gonzalo Higuain koji je ovog ljeta stigao u Torino upravo iz Napulja za ogromna 94 miliona eura.

Nakon prvog poluvremena okončanog bez pogodaka, gledaoci su vidjeli veoma uzbudljivo drugo poluvrijeme koje je otvoreno golom Bonuccija u 50. minuti. Međutim, Napoli je izjednačio samo četiri minute kasnije, a strijelac je bio Callejon.

U nastavku je Juventus krenuo po novi pogodak, ali nije bilo velikih šansi sve do 70. minute kada Higuain šalje loptu u srce kaznenog prostora tražeći Khediru, a kada se lopta odbila unatrag, na nju je natrčao Higuain i nemilosrdno zakucao u mrežu nemoćnog Reine.

Iako je odlaskom izazvao gnjev navijača, o čemu govori i izjava gradonačelnika Napulja Luigija De Magistrisa koji je izjavio da bi napadač Juventusa trebao hodati s metalnim detektorom i okružen s više od 1.000 službenika sigurnosti ukoliko se vrati u grad, Higuain nije slavio gol i tako se nije "svetio" onima koji su ga zamrzili. U Napoliju je proveo tri prekrasne sezone od ljeta 2013. do ljeta 2016. godine.

Bh. reprezentativac i veznjak Juventusa Miralem Pjanić, očekivano, zaigrao je od prve minute, a zamijenjen je u 68. minuti kada je umjesto njega ušao Claudio Marchisio.

Tabela: