Ruska Premierliga
0

Hiddink slavio u debiju, Pletikosa odbranio 11-erac i izgubio

Totalsport
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Holandski nogometni trener Guus Hiddink startao je pobjedom na klupi ruskog kluba Anžija iz Mahačkale koji je u prvoj utakmici nakon zimske stanke slavio u Moskvi protiv Dinama s 1-0.

U 33. kolu ruske Premier lige (za prvaka), odnosno prvom nakon zimske stanke, Anži je kao gost s novim trenerom na klupi slavio protiv Dinama s minimalnih 1-0. Bio je to debi za bivšeg izbornika Turske koji je prije svega dva tjedna potpisao ugovor s bogatim ruskim klubom.

Anži je slavio golom Brazilca Jucileija iz 69. minute utakmice. Za poraženi sastav je od 84. minute zaigrao i bosansko-hercegovački reprezentativac Zlatan Misimović.

U drugoj utakmici ponedjeljka, ujedno i posljednjoj 33. kola, Rubin iz Kazana i moskovski Spartak podijelili su bodove odigravši 1-1. Roman Šaronov doveo je domaćine u vodstvo u 58. minuti utakmice, ali je bod gostima 10 minuta prije kraja donio Nigerijac Emmanuel Emenike.

Spomenimo i da je u ligi za ostanak Rostov poražen na gostovanju kod Krasnodara s 1-0. Iako je Stipe Pletikosa u 11. minuti odbranio jedanaesterac Armencu Yuri Movsisyanu, u prvoj minuti sudačke nadoknade nije mogao obraniti udarac Pavela Goliševa.