Nogomet
0

Hiddink opet smije voditi i klub i rusku reprezentaciju

Totalsport
Talijanski sportski dnevnik La Gazzeta dello Sport prenosi navod sa web stranice sports.life.ru, u kojem se tvrdi da je Ruski nogometni savez dao dopuštenje izborniku svoje reprezentacije Guusu Hiddinku za paralelno vođenje selekcije i nekog kluba.

Takav je slučaj bio i prošle sezone, u kojoj je nizozemski stručnjak, uz izborničku dužnost u Rusiji, djelovao i kao menadžer londonskog Chelseaja. Na klupi momčadi sa Stamford Bridgea bio je uspješan, te je svoju misiju okončao osvajanjem FA Cupa, ali zato nije uspio odvesti rusku reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo. Podsjećamo, bolja od Rusije u dvije dokvalifikacijske utakmice bila je Slovenija.

Gazzetti je priča oko Hiddinka zanimljiva u kontekstu učestalih špekulacija da je s njim u pregovorima (bio) torinski Juventus. Aktualnom treneru Ciri Ferrari već duže vrijeme se trese stolica zbog loših rezultata. ''Stara dama'' oprostila se od Lige prvaka, a u prvenstvu je uknjižila tri poraza u zadnja četiri kola. Zadnji od njih u nedjelju od Milana s 3-0, i to usred Torina.

Ruski nogometni savez postavio je, prema ovoj priči, Hiddinku, odnosno potencijalnom novom poslodavcu, samo jedan uvjet, prema kojem bi nizozemski mag tokom rada u klubu koji ga angažira od istog trebao primati i mjesečnu plaću…

Gazzetta prenosi i izjavu Gianluce Viallija, bivšeg asa Juventusa i Chelseaja (u londonskom klubu je čak neko vrijeme obnašao i dužnost igrača-menadžera), koju je ovaj dao za Sky Sport kao odgovor na pitanje da li bi bio spreman zamijeniti Ferraru u ulozi trenera Juventusa?

  • Bilo bi mi zadovoljstvo čuti da se Juventus zanima za mene, ali bi ipak teško prihvatio ponudu takve vrste, budući da tu rolu trenutno obnaša jedan od mojih najboljih prijatelja!