Obala Slonovače
0

Hiddink na Halilhodžićevom mjestu na SP-u?

Totalsport
Guus Hiddink (Foto: AFP/File)
Guus Hiddink (Foto: AFP/File)
Guus Hiddink, 63-godišnji nizozemski strateg, imat će gotovo sigurno burne mjesece u 2010. godini, a uprkos tome što nije s Rusijom izborio plasman na Svjetsko prvenstvo, mogao bi na njemu učestvovati.

Službeno je Hiddink još uvijek ruski selektor, no pitanje je dana kada će raskinuti ugovor s tamošnjim nogometnim savezom. Uostalom, Hiddink je već stavio potpis na ugovor s Turskom koju preuzima 1. avgusta ove godine, te će s njom pokušati izboriti plasman na Europsko prvenstvo 2012. godine u Ukrajini i Poljskoj, te tamo ostvariti uspjeh.

No, pitanje je što će Hiddink raditi od danas do 1. avgusta?

Bio je povezan s mogućim odlaskom u neki klub, a sada je ozbiljno doveden u kontekst preuzimanja Obale Slonovače. Na selektorskom vrhu te afričke reprezentacije trenutno se nalazi bosanskohercegovački trener Vahid Halihodžić, no njegova pozicija je daleko od sigurne. Stolica je poljuljana nakon ispadanja u četvrtfinalu Afričkog kupa nacija.

Isto tako, mišljenje Didiera Drogbe se strašno cijeni u nogometnim krugovima Obale Slonovače, a on ima veliko poštovanje i vjeru u Hiddinka, koju je stvorio dok je ovaj prošle sezone radio u Chelseaju. Ako se Drogbu pita, Hiddink bi već bio na putu u njegovu reprezentaciju.

Čeka se konkretna reakcija Hiddinka, te vrhuške Nogometnog saveza Obale Slonovače.