Nogomet
12

Hiddink: Igrači Chelseaja se moraju pogledati u ogledalo

Anadolija
Guus Hiddink (Foto: EPA)
Guus Hiddink (Foto: EPA)
Holandski trener Guus Hiddink koji je nedavno zamijenio otpuštenog Josea Mourinha naglasio je da se igrači Chelseaja moraju pogledati u ogledalo i dodao da će obaviti kratke razgovore sa igračima koji nisu pokazivalo dovoljnu želju.

Hiddink je, također, dodao da i dalje postoje matematičke šanse da se Plavci domognu četvrtog mjesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, ali da će to biti teško ostvarivo.

"Ovo je veoma jaka liga. Svako može svakoga dobiti. Da stvari idu dobro ne bih bio ovdje na pola sezone. U svakom slučaju drago mi je da sam se vratio. Prije nekoliko godina bio sam ovdje u sličnoj situaciji", počeo je Hiddink i nastavio:

"Nije lako riješiti probleme. Ne možete se samo pojaviti i reći sve je riješeno. Razgovarao sam jučer malo sa ekipom, dotakli smo se i prošlosti. Pričali smo o razlozima zašto sam ja ovdje i zbog čega su pali dole. Isto tako rekao sam da se mnoge stvari dešavaju u fudbalu, ali da moraju pogledati sebe u ogledalo i to ne samo na sekundu već na duže vremena".

Hiddink je pred britanskim novinarima potvrdio da želi u klub vratiti nekadašnjeg napadača Didiera Drogbu kako bi radio s njim u stručnom štabu. Isto tako, pohvalno je govorio o svom prethodniku, ali je naglasio da se takve stvari dešavaju u fudbalu.

"Kada sam dobio poziv, odmah sam pristao da preuzmem ekipu", kazao je Hiddink.

Chelsea je poslije 17 odigranih kola u engleskoj Premier ligi na 15. mjestu sa svega tri boda iznad zone ispadanja.