Nogomet
0

Hiddink: Drogba me oduševljava iz dana u dan

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Koliko Didier Drogba znači za Chelsea reprezentativac Obale Slonovače najbolje dokazuje u posljednjih nekoliko nastupa. Njegova sjajna igra je uvjetovala 4-4 protiv Liverpoola u četvrtfinalnom uzvratu Lige prvaka.

Isto tako, pogotkom u 84. minuti polufinala FA Cupa Drogba je donio svom klubu pobjedu protiv Arsenala 2-1, pa će se tako londonski sastav u finalnom ogledu boriti za pehar s nogometašima Evertona.

Cijeli uvodni dio sezone je Drogba propustio zbog povrede, ali je zato u Ligi prvaka postigao pet pogodaka u samo osam nastupa, dok je posljednjih sedmica najveći oslonac Guusa Hiddinka na terenu. Stoga je logično da je nizozemski stručnjak oduševljen 31-godišnjim napadačem.

  • Drogba ima mentalitet nogometnog ubice. Ako morate igrati protiv njega, onda to stvarno boli. Mogu zamisliti kako se osjećaju oni koji ga čuvaju ili oni koje se moraju braniti od njega - rekao je Hiddink, te dodao:

  • Oduševljen sam njime, čini me ushićenim iz dana u dan. Pravi je primjer i u svlačionici, pravi borac, te stvarno može biti primjer svakom oko sebe.

Tako je rekao Hiddink o svom igraču, te se nadogradio na ono što je Arsene Wenger rekao nakon spomenute FA Cup utakmice u kojoj je Drogba slomio njegov Arsenal.

  • Drogba je prava zvijer, fantastičan nogometaš.

Oduševljen je njime i saigrač John Terry.

  • Niko Drogbu ne može zaustaviti i dugo je vremena već kako mislim da je stvarno riječ o najboljem svjetskom napadaču.

Sam Drogba, pak, nije ulazio u dileme ko je najbolji na svijetu, već je mirno konstatovao:

  • Kada igraš u velikom klubu kao što je Chelsea, moraš biti mentalno spreman da svake druge sedmice igraš veliku utakmicu. Takvi susreti me drže fokusiranim u nogometu i volim takve izazove. Naravno, nije lako svaki put zabiti u takvim utakmicama.

Na početku sezone je Drogba imao priličnih problema s povredom koljena.

  • Dobro je, nema nikakvih tragova, makar se drugačije oporavljam nakon utakmice. Treba mi više masaže, više odmora... No, spreman sam u potpunosti za kraj sezone.