Wesley Sneijder
0

"Hiddink bi bio sjajna zamjena za Mourinha"

Totalsport
Wesley Sneijder (Foto: AP)
Wesley Sneijder (Foto: AP)
Nizozemski kreator igre u redovima milanskog Intera Wesley Sneijder vjeruje da bi njegov sunarodnjak Guus Hiddink, kojeg mediji potenciraju kao nasljednika Josea Mourinha na klupi “nerazzurra”, sjajno obnašao tu dužnost.

Očekuje se da će Mourinho narednih dana realizovati transfer i službeno preći iz Intera u Real, a kao najzvučnija imena koja se spominju kao njegove moguće zamjene su Fabio Capello i Guus Hiddink.

Dok se engleski selektor oglasio putem medija i odbio mogućnost preuzimanja Intera, Hiddink, koji će narednih dana i službeno preuzeti tursku reprezentaciju, to još nije učinio, već je samo njegov agent poručio da ga zasad iz Intera nisu kontaktirali.

"Mourinho i Hiddink su obojica sjajni motivatori, ali najvažnija njihova karakteristika je fokusiranje na taktičke aspekte igre i davanje poticaja igračima. Zahvaljujući njihovom stavu igrači dobivaju samopouzdanje. Hiddink ima puno iskustva, radio je kao trener Real Madrida i Chelseaja i odveo je PSV 1988. do svih naslova (naslovi u Eredivisiji, Nizozemskom kupu i Ligi prvaka). Mislim da bi bio sjajan u Interu", rekao je Sneijder o treneru koji nikad u karijeri nije vodio neki talijanski klub.