Nogomet
0

Heynckes: U subotu posljednji put radim kao trener u Bundesligi

Totalsport
Jupp Heynckes (Foto: AFP)
Jupp Heynckes (Foto: AFP)
Trener Bayerna Jupp Heynckes potvrdio je u utorak da će mu utakmica protiv Borussije Mönchengladbach biti posljednja bundesligaška u trenerskoj karijeri.

Heynckes (68) nije potvrdio i da će završiti trenersku karijeru na kraju ove sezone, ali dao je naslutiti da je takav scenarij moguć. Podsjetimo, na klupi Bayerna će ga nakon završetka aktuelne sezone naslijediti bivši trener Barcelone Pep Guardiola. Heynckes očito još uvijek važe svoje opcije, ali sada je sigurno da više nema namjere trenirati nijedan njemački klub.

Simbolično, oprostit će se u rodnom gradu, protiv kluba u kojem je proveo najveći dio igračke i velik dio trenerske karijere.

"U subotu ću odraditi svoju posljednju bundesligašku utakmicu kao trener. Šta će se dogoditi nakon toga, znat ćemo nakon što odigramo finala Lige prvaka i Njemačkog kupa. Vjerovatno ću reći nešto poslije finala DFB-Pokala u junu", rekao je Heynckes u utorak na konferenciji za novinare.

Iako ga se posljednjih sedmica veže uz nekoliko klubova izvan Njemačke, Heynckes ne isključuje mogućnost da će se na kraju ove sezone penzionisati.

"Da sam 15 godina mlađi, ozbiljno bih razmišljao o poslu u inozemstvu. No, više nisam mlad, a mnogi klubovi žele napraviti smjenu generacija, što je nemoguće raditi sa 68-godišnjakom", zaključio je iskusni stručnjak.