Nogomet
1

Heynckes: Ni najmanje nisam požalio što sam otišao u penziju

Totalsport
Jupp Heynckes
Jupp Heynckes
Jupp Heynckes, renomirani 68-godišnji njemački nogometni stručnjak, vjeruje da Bayernova ekipa može dominirati u Evropi u sljedećih desetak godina.

Prošle sezone Heynckes je s Bayernom osvojio sve što je mogao, Ligu prvaka, Bundesligu i DFB-Kup. Pep Guardiola, koji ga je naslijedio na klupi bavarskog gorostasa, nastavio je njegovim stopama, te je u svom dosadašnjem mandatu osvojio UEFA-in Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo. Tako je Bayern u 2013. godine osvojio nevjerovatnih pet trofeja!

"Ekipa Bayerna strukturirana kao što je ova, u smislu dobi igrača, kvalitete i uzajamnog poštovanja, ima pred sobom veliko desetljeće u budućnosti. Ta ekipa je dovoljno jaka da bi ostala broj 1 u Evropi u nekoliko narednih godina", smatra Heynckes.

Nakon iznimno uspješne prošle sezone u Bayernu, Heynckes je bio zatrpan ponudama za nastavak karijere. Umjesto toga je odabrao odlazak u penziju. Tvrdi da nije požalio.

"Uopće mi nije bilo teško donijeti takvu odluku. Nikada nisam tražio svjetla reflektora, uvijek sam se više volio držati pozadine. Za mene je zapravo veliko olakšanje što ne moram više toliko nastupati u javnosti".