Nogomet
1

Heynckes: Ako budemo pravi onda u subotu pobjeđujemo

Totalsport
Jupp Heynckes
Jupp Heynckes
Traju posljednje pripreme za veliko subotnje finale Lige prvaka. Na terenu mitskog Wembley stadiona u Londonu o novom prvaku će odlučivati Bayern i Borussia Dortmund.

Bayernu je to drugo uzastopno finale, kao i treće u posljednje četiri godine. No, prethodna dva finala Bavarci su izgubili, prvo od Intera, pa prošle godine od Chelseaja iako su tu utakmicu odigrali na svojoj Allianz Areni.

"Prošle subote sam vodio Bayern posljednji put u prvenstvu. Nadam da ću ove subote evropsko takmičenje s klubom zaključiti na pobjednički način. Vjerujem u naslov", rekao je trener Bayerna Jupp Heynckes i dodao:

"Uvijek sam znao za šta je ova ekipa sposobna. Uvijek sam govorio da smo sposobni osvojiti Ligu prvaka. I dalje tako mislim i iza toga stojim. Tako sam govorio i prije Juventusa i prije Barcelone, kada definitivno nismo bili u poziciji favorita. Mi smo jaka ekipa i ako budemo pravi onda ćemo u subotu pobijediti, iako izuzetno cijenim nogometno znanje našeg sutrašenjeg suparnika", završio je Heynckes.