Bundesliga
0

Hertha u nadoknadi do boda

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Vatrena je bila završnica prve utakmice 16. kola Bundeslige u kojoj su u Berlinu nogometaši Herthe i Bayera remizirali 2-2.

Bayer, prvoplasirana momčad na tabeli, i dalje je jedina neporažena momčad lige, no sumnjamo da ih je taj podatak mogao previše razveseliti nakon kraja ogleda protiv posljednjeplasirane Herthe na tabeli.

Naime, u 90. minuti je Bayer sretno došao do vodstva 2-1. Kaplan je opalio s petnaest metara, a lopta se na putu prema domaćim vratima odbila od Nicua, prevarila domaćeg golmana i zakoprcala u mreži.

U tom trenutku je sve sugeriralo da će Bayer prekinuti niz od četiri remija u gostima, te da će se nastaviti poražavajuća statistika Herthe ove sezone.

Naime, do kraja su ostale tek tri minute sudačke nadoknade, a Hertha je imala igrača manje zbog isključenja Gojka Kačara u 78. minuti (drugi žuti karton).

Ipak, u samom smiraju utakmice, nakon kornera, Kolumbijac Gustavo Ramos je u visokom letu nadvisio cijelu gostujuću obranu i zakucao loptu u mrežu za zasluženih 2-2.

Naime, tokom utakmice nije dolazilo do izražaja da se na travnjaku nalaze prva i zadnja momčad na tabeli. Herrtha je povela (također je strijelac bio Ramos), imala je nekoliko izglednih prilika i držala je u šaci vodeći Bayer. Postigli su i pogodak u drugom dijelu kod 1-0, ali je opravdano poništen zbog zaleđa.

Bayer se vratio u igru sjajnim pogotkom Kroosa u 76. minuti kada je poluvolejem zahvatio loptu na rubu šesnaesterca i poslao je u mrežu za tadašnje izjednačenje na 2-2.

Bundesliga, 16. kolo:

Hertha - Bayer 2-2 (Ramos 8, 90+3 / Kroos 76, Kaplan 90)

Poredak: 1. Bayer 32, 2. Werder 28, 3. Schalke 28, 4. Bayern 27, 5. Hamburg 25..., 18. Hertha 6.