Nogomet
0

Hertha kažnjena zbog navijačkih incidenata

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Berlinska Hertha, trenutno posljednjeplasirani klub njemačke Bundeslige, kažnjen je od strane Njemačkog nogometnog saveza (DFB) s 50.000 eura zbog navijačkih nereda koji datiraju od 13. marta.

Bila je to utakmica 26. bundesligaškog kola u kojoj je Hertha u Berlinu poražena 2-1 od Nürnberga golom Angelosa Charisteasa u sudačkoj nadoknadi, a spomenuti je gol izazvao burne reakcije domaće publike.

Tako je nakon posljednjeg sučevog zvižduka oko 150 navijača Herthe uletjelo na travnjak Olimpijskog stadiona, a neki su bili oboružani metalnim šipkama. Revoltirani su navijači potom uništavali reklamne panoe, kao i klupe predviđene za rezervne nogometaše i stručni stožer.

“Hertha mora platiti 50.000 eura kazne, a u domaćoj utakmici protiv Stuttgarta (10. travnja) smije pustiti samo 25.000 karata u prodaju”, stoji među ostalim u priopćenju DFB-a.

Na Olimpijski stadion stane cca 75.000 ljudi.

Sedam kola prije kraja sezone posljednjeplasirana Hertha ima tek 18 bodova na kontu i prijeti joj ispadanje. Hannover i Freiburg, koji drže 16. i 17. mjesto na ltabeli bježe joj pet bodova.