Nogomet
30

Hercegovačka policija vratila Robijaše s gostovanja Čelika u Mostaru

Piše: E. M.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Navijači Čelika, popularni Robijaši, ponovo su vraćeni sa gostovanja svog kluba koji večeras igra protiv ekipe Zrinjskog u Mostaru.

Kao što je već poznato, navijačka skupina Robijaši bojkotuju utakmice Čelika na domaćem terenu, ali to nije slučaj sa gostovanjima. Međutim, uz svu volju da budu dvanaesti igrač svog kluba u gostima, danas su iz Jablanice vraćeni u Zenicu.

Prema informaciji koja je objavljena na službenoj Facebook stranici Robijaša, dolazak navijača Čelika je bio najavljen, ali je MUP HNK-a na odmorištu u Jablanici naredio povratak šest kombija i više privatnih vozila nazad u Zenicu.

U informaciji koja je objavljena još se navodi da niko od navijača nije bio u alkoholiziranom stanju niti je prilikom pretresa pronađen zabranjeni materijal.

Iz MUP-a HNK su saopćili da su navijači vraćeni zbog toga jer je u depeši koja je dostavljena MUP-u ZDK jasno rečeno da navijači na gostujuće utakmice mogu doći isključivo organizovano autobusom.

"U depeši koju je MUP HNK dostavio MUP-u ZDK jasno je rečeno da je dolazak navijača odobren samo autobusima, a oni su pošli sa kombijima i privatnim vozilima što nije dozvoljeno i zbog toga su vraćeni iz Jablanice", kazao je dežurni operativni MUP-a HNK za Klix.ba