Povratnik u London
0

Henry: Želim vratit Arsenal među veliku četvorku Premiershipa

Totalsport
Povratnik u redove londonskog Arsenala, Thierry Henry, želi na najbolji mogući način iskoristiti svoj kratki boravak u Topnicima, te ih vratiti u vodeću četvorku engleskog nogometa.

Legenda s Emiratesa još je uvijek pod dojmom nakon postizanja pogotka Leedsu u FA Cupu, u prvoj utakmici nakon potpisivanja dvomjesečne posudbe iz New York Red Bulla.

Francuz je pred sebe postavio cilj koji namjerava ispuniti do povratka u američku nogometnu lige.

"Žestoka je konkurencija ove sezone u borbi za mjesta koja vode iduće sezone u Ligu prvaka. Trenutno peto mjesto definitivno nije nešto što navijač Arsenala želi, a još manje igrač. Vjerujte mi", rekao je Henry.

"Ako se prisjetite na koji način je Arsenal stigao do ovog petog mjesta očito je da je klub u usponu. Ja sam ovdje kako bi pomogao ovim dečkima, neovisno da li će to biti sa 20, 30 ili 35 minuta na terenu. Svaki put ću dati sve od sebe", rekao je Francuz.

"Svjestan sam da moj povratak u Arsenal nije dugoročan i zato želim u svaki trening i svaku utakmicu dati cijelog sebe. To je nešto što prije nisam radio dovoljno. Znate kako je kada se vraćate svaka dva, tri dana na isto mjesto i igrate utakmice. Nesvjesno ne uživate u tome onoliko koliko bi trebali. Sada kada znam da idem želim izvući maksimum iz svakog susreta", rekao je Henry.

Otkrio je Francuz i da nakon odlaska u Ameriku nije imao namjeru ponovno se vraćati u Europu.

"Kada sam otišao u SAD rekao sam sam sebi da se više nikada neću vratiti u Europu. Ali kada vas klub koji volite pozove natrag nemoguće je reći ne", iskren je bio brzonogi Henry.

Menadžer Topnika Arsene Wenger već je najavio da će vodeći strijelac kluba Robin van Persie (21 pogodak) započeti idući susret Premiershipa protiv Swanseaja, te da će Henry susret započeti na klupi.

"Nisam glup da bih pomislio da ću započinjati mnogo utakmica. Nije mi više 25. Štoviše, nemojte očekivati da ću kao prije uzeti loptu na sredini terena i preći pet, šest odbrambenih igrača te postići pogodak", iskreno je poručio Francuz te zaključio: " Pogodak Leedsu je jedan od mojih najljepših trenutaka u karijeri. Tim više što sam po prvi puta postigao gol noseći dres Arsenala kao navijač koji sam postao 2007. godine kada sam otišao u Barcelonu. Sve mi se još čini kao san. Samo se nadam da me neće niko probuditi i reći mi da se taj prekrasni ponedjeljak nije ni dogodio", poentirao je Francuz.