Nogomet
0

Henry želi do 230. gola za Arsenal u karijeri

Totalsport
Thierry Henry, 34-godišnji francuski nogometaš, došao je u "svoj" Arsenal na samo dva mjeseca posudbe iz New Yorka, no u malom broju odigranih utakmica je opet dokazao da može biti na visokom nivou Premiershipa.

U ovom novom periodu u Arsenalu je postigao tri pogotka, a dva su bila pobjedonosna. Onaj prvi protiv Leedsa u FA Cupu u samoj završnici, a i prošlog je vikenda poentirao u sudačkoj nadokandi. Zabio je Sunderlandu za pobjedu 2-1, a to mu je ujedno bio 229. pogodak u dresu Arsenala, u svim takmičenjima, te je, jasno, prvi klupski strijelac svih vremena.

"Uvijek se može bolje. I ja uvijek mogu i više i bolje. Imam još jednu utakmicu ispred sebe da to dokažem, onu protiv Milana", rekao je Henry koji se tako, vrlo skoro, mora vratiti u Sjedinjene Američke Države.

"Mogao sam postići gol i protiv i Aston Ville, ali da u ovom trenutku mogu birati onda bi sigurno izabrao ovaj gol protiv Sunderlanda koji sam i zabio. Pogodak sam dao u doslovno zadnjim sekundama, donio klubu tri boda i nadam se da će bez mene Arsenal nastaviti svoj put prema gore na tabeli. Liga prvaka je prioritet i to će se ostvariti bez mene."