Nogomet
4

Henry: United ranjen, i fizički i mentalno

Anadolija
Thierry Henry (Foto: EPA)
Thierry Henry (Foto: EPA)
Arsenal ide na Old Traford u najboljem mogućem trenutku i treba iskoristiti tešku situaciju u kojoj se nalaze "Crveni đavoli", smatra bivši napadač londonskog kluba Thiery Henry.

Tobdžije danas igraju veliki derbi sa Manchester Unitedom, a legenda Arsenala vjeruje kako trebaju iskoristii "ranjene" protivnike na Old Traffordu.

"United je ranjen, i fizički i mentalno, sa toliko povrijeđenih igrača. Ne tako davno, ovo je bio najveći meč Premier Lige, prvi protiv drugog, meč koji je odlučivao šampiona. I dalje je ovo veliki derbi, ali iz pogrešnih razloga. Unitedu je potrebna pobjeda, kako bi menadžer Van Gaal zadržao posao", istakao je Henry.

On je dodao da se Arsenal mora vratiti nakon još jednog neuspjeha u Evropi.

"Za Arsenal, ovo je početak odlučujućeg niza od šest mečeva, koji će pokazati mogu li osvojiti titulu ili ne“, napisao je Henry u svojoj kolumni.

Nakon povrijede Athonya Martiala, koji se pridružio ranije povrijeđenim saigračima Waynu Rooneyu, Bastianu Schweinsteigeru i Davidu de Geai, United je bio primoran pozvati igrače sa akademije kako bi se izborio sa krizom.

Prije okršaja koji je u toku, Arsenal se sa 51 boda nalazio na trećem mjestu tabele, dok je United sa 10 bodova manje na šestoj poziciji.