Nogomet
25

Henry podržao Ibrahimovića: Prvi put je u ovakvoj situaciji, opet će postizati golove za United

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Zlatan Ibrahimović već šest utakmica nije postigao gol za Manchester United, kritike su sve glasnije, no, bivši francuski reprezentativac i legenda Arsenala Thierry Henry vjeruje da će popularni Ibra uskoro prekinuti golgeterski post.

Henry je siguran da će Ibrahimović iza sebe ostaviti sve poteškoće te da će ponovo tresti protivničke mreže. Tridesetpetogodišnji Šveđanin je postigao pet golova u prvih pet utakmica sezone, no, od tada nije pogodio.

Zlatan nije postigao pogodak ni protiv Burnleyja na Old Traffordu, kada je utakmica završena rezultatom 0:0. Ibrahimović evidentno ima problema, a Henry mu je pružio podršku.

"Ranije su sva pitanja bila o Joseu Mourinhu i Wayneu Rooneyju, a sada je Ibrahimović u centru pažnje. Ovo je prvi put u njegovoj karijeri da se našao u ovakvoj situaciji. On je navikao da postiže golove, a sada to nije slučaj, pa se mora nositi s tim. Znam da ima karakter i sposobnost da se nosi s tim, što prije to bolje. Nekada je uredu da ne postižete golove dok vaš tim pobjeđuje, no, Zlatan zna da je imao dobre prilike u važnim utakmicama. Naravno, to utječe na njega, ali će on zasigurno opet postizati golove za United. On mora naći način da postiže golove, jer ih njegov tim treba. Sve to utječe na njega, ali ima načina da se oporavi", izjavio je Henry.

Manchester United se nakon 10. odigranih kola u Premiershipu nalazi na osmom mjestu sa 15 bodova