Nogomet
13

Henry izabrao najbolji sastav iz vodećih timova Premiershipa, Leicester prednjači

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Pred početak 26. kola Premiershipa u kojem se sastaju lider Leicester City i trećeplasirani Arsenal na Emirates stadionu, legenda Arsenala i analitičar Sky Sportsa Thierry Henry izabrao je najbolju postavu sastavljenu od igrača iz vodeće četiri ekipe lige.

Dakle, birajući igrače iz Leicester Cityja, Tottenhama, Arsenala i Manchester Citjya Henry je izabrao najboljih 11 po njegovom izboru. Najviše igrača stiže iz Leicestera, ukupno pet.

Na golu je Petr Cech iz Arsenala za kojeg Henry kaže da je dokazao da još uvijek može braniti na velikom nivou i da tim koji napada titulu treba imati takvog golmana.

Ispred Cecha su Hector Bellerin, također iz Arsenala, koji je po mišljenju Henryja najbolji desni bek Premiershipa, a uz njega su njegov saigrač Laurent Koscielny i Robert Huth iz Leicestera. Na lijevom beku Henry je uvrstio Christiana Fuchsa iz Leicestera.

Na mjesto zadnjeg veznog postavljen je Leicesterov N'Golo Kante, za Henryja najbolje pojačanje Premiershipa u ovoj sezoni i igrač koji ga podsjeća na Claudea Makelelea.

Sasvim očekivano, tu je i Leicesterov Riyad Mahrez, "najbolji igrač sezone" po mišljenju Henryja, te Delle Alli iz Tottenhama i Mesut Ozil iz Arsenala.

U vrhu napada, nije teško pogoditi, nalazi se Jamie Vardy o kojem je Henry govorio biranim riječima. "Čovjek sezone, Priča koja će dugo ostati zabilježena. Nije bitno kakav je vaš put, uz naporan rad, ispravan stav i predanost, vi možete uspjeti. Vardy je sjajan primjer."

Pored Vardyja, Henry je u napad uvrstio Sergija Aguera ispred Harryja Kanea uz pojašnjenje da Manchester City ne bi bio četrvti da nije Aguero postigao 14 golova u 18 utakmica. Usput, Aguero je jedini igrač Građana u postavi legendarnog Francuza.

Henryjevih 11:

Cech (Arsenal) - Bellerin (Arsenal), Huth (Leicester City), Koscielny (Arsenal), Fuchs (Leicester City) - Kante (Leicester City), Mahrez (Leicester City), Alli (Tottenham), Ozil (Arsenal) - Aguero (Manchester City), Vardy (Leicester City).